Напрежението върху Греъм Потър в Челси е много сериозно, но поне един от собствениците все още го подкрепя, съобщава „Скай Спортс”. 

Президентът Тод Бьоли бе в основата на придобиването на клуба за 4,25 милиарда паунда миналата година, но той споделя правото на глас наравно с калифорнийския инвестиционен фонд „Клиърлейк Кепитъл”, който притежава контролния пакет акции. 

Бехдад Егбади и Хосе Фелисиано са съоснователите на „Клиърлейк”, а заедно с Бьоли банкерът Марк Уолтър, който е президент на ЛА Доджърс, е третата страна, която има над 10% от акциите в Челси. 

Феновете искат главата на Потър след лошите резултати, но поне засега той се ползва подкрепата поне на един големите босове, но както сам изтъкна след поражението от Тотнъм, това няма да бъде завинаги. 

Сините са 10-и във Висшата лига, на 14 точки от Топ 4, докъдето просто няма как да стигнат. Тимът спечели едва веднъж в 11 мача, като вкара само 4 гола, но въпреки това усещането е, че смяна на Потър на този етап ще увеличи проблемите, особено предвид инвестициите в новите играчи. 

От идването на новите собственици Челси купи 19 нови играчи за над 600 милиона паунда, но това не донесе очакваното подобрение и увеличи натиска върху мениджъра, чийто тим е в най-дългата си поредица без победа като гост в първенството от 22 години насам.