Шефовете на Челси са бесни на бившия наставник на "сините" Томас Тухел заради думите му на първата му пресконференция, след като пое Байерн Мюнхен.

Германският специалист обяви публично, че иска да вземе един от хората в лагера на Греъм Потър и да го доведе на "Алианц Арена".

"Щабът ми все още не е попълнен, затова благодаря на семействата им за разбирането, което проявяват към нас - каза Тухел при представянето си в Байерн. - Арно Микелс и Золт Льов, които работят с мен от 10 години, ще бъдат част от него. Надяваме се да добавим към него и Антъни Бари, който в момента е в Челси."

Бари бе част от екипа на Тухел на "Стамфорд Бридж", но остана след неговото уволнение, за да помага на Потър. Сега германецът иска да си го прибере обратно, заради което в Челси негодуват, пише британският "Телеграф".

Бари е в Челси от 2020-а, година преди назначението на Тухел, припомня webcafe.bg. Английският помощник е работил още за националните отбори на Ирландия и Белгия, като в момента е част от екипа и на Роберто Мартинес в португалския национал.

Тухел ще се надява да окомплектова щаба си преди края на паузата за националните отбори. На 1 април на Байерн му предстои домакинство на Борусия Дортмунд в Der Klassiker, след като "жълто-черните" поеха водачеството в Бундеслигата и имат точка аванс на върха.