Челси се наложи с 3:1 над Борнемут като гост и постигна първа победа при временния мениджър Франк Лампард. Конър Галахър, Беноа Бадиашил и Жоао Феликс осигуриха успеха за лондончани, а Матиас Виня вкара почетния гол за домакините. Това бе първа победа за „сините“ от 8 мача във Висшата лига и общо от 10 във всички турнири.

Още в началото силен удар на Джеферсон Лерма мина близо да левия страничен стълб на гостите. В 9-ата минута Челси откри резултата, след като Галахър засече с глава центриране на Канте.

В 21-ата минута Виня не остави шансове на Кепа след хубав фалцов изстрел - 1:1. Тимът на Лампард имаше предимство по отношение владеенето на топката, но като цяло срещата бе равностойна. Пробив на Мадуеке завърши с удар, който не бе точен. Нов удар на Мадуеке в 37-ата минута бе право във вратаря Нето.

В средата на втората част най-активният за домакините Виня можеше да вкара и втори гол, но Кепа изби в корнер. В 82-ата минута Бадиашил засече центриране от свободен удар и отново изведе лондончани напред в резултата. Четири минути след това Феликс подпечата победата за Челси, който е на 11-о място в класирането. Бэрнемут пък е на 14-а позиция.