Мениджърът на Челси Франк Лампард стана първият английски треньор, който губи 10 поредни мача начело на елитен отбор за последните 35 години след като "сините" от Лондон отстъпиха пред Арсенал с 1:3 във вторник вечер в 34-ия кръг на Висшата лига.

Лампард, който е водещият голмайстор за Челси  в историята на клуба, загуби всичките си шест двубоя след завръщането си като временен мениджър на състава след уволнението на Греъм Потър. Той претърпя поражения и в последните си четири мача начело на Евертън и сега изравни серията на Артър Кокс с Дарби Каунти през 1988 година, макар и с два различни отбора.

"От това, което сезонът ни казва, трябва да намерим бързо причините. Не става дума да поправим нещата за една нощ, но основният отговор е лесен - трябва да правим основните неща много по-добре и тогава ще постигнем прогрес", коментира Франк Лампард след загубата от Арсенал.

"През първото полувреме въобще не бяхме на ниво, но това е реалността", добави 44-годишният специалист, който има само една победа в последните си 20 мача като треньор.

"На футболистите им пука, повярвайте ми. Феновете на Челси може да говорят, че на играчите не им пука, но аз не го вярвам. Те искат да се представят добре всеки ден. Не е лесно, защото това е най-трудното първенство на света, но има основни неща, които просто трябва да са по-добри", каза още Лампард, цитиран от БТА.