Мениджърът на Арсенал Микел Артета иска неговите играчи  да се насладят на момента на завръщането си на върха на таблицата във Висшата лига.

"Артилеристите" надиграха Челси с 3:1 и оглавиха класирането с две точки пред досегашния лидер Манчестър Сити, но и два мача повече от отбора на Гуардиола. Арсенал имаше осем точки аванс на върха, но след серия от четири мача без победа, преднината на тима се стопи. Негативната поредица приключи с успех  в лондонското дерби срещу Челси, дошъл след два гола на Мартин Йодегор и един на Габриел Жезус.

След мача Артета изрази оптимизъм в битката за титлата.

"Имаме четири мача до края, в момента сме на върха и трябва да се насладим на момента. Подходихме различно към този мач и отборът се върна към най-доброто си лице. Искахме да докажем, че имаме огън в сърцата. Влязохме с правилната настройка и с нужното ниво на енергия. Имахме няколко трудни седмици с много емоции. Върнахме се на върха в лигата – нека видим какво ще се случи", коментира Артета след победата над Челси.

Треньорът на Арсенал не спести похвали за Йодегор и примера, даден от норвежкия национал.

"Той има 14 гола този сезо, лидерските му умения за безспорни, наистина съм доволен от него. Той е пример за останалите, неговият принос е огромен. Това, което направи Мартин този сезон, заслужава голямо уважение", каза Артета.