Челси се готви да подобри състава си с няколко напускания. Въпреки това, едно от най-изненадващите ходове може да се случи с Тиаго Силва, който иска да се върне в Бразилия.

38-годишният защитник води разговори с президента на един от най-важните клубове в Бразилия. Според Globo Esporte и други медии в тази страна, цитирани от „Труд“, той ще се върне във Флуминензе за последната част от етапа си като професионален футболист.

Марсело е оказал влияние на решението, което Тиаго Силва е взел. Бившият ляв бек на Реал Мадрид се завърна във Флуминензе и привлече цялото внимание в Бразилия и настоява настоящият защитник на Челси да се върне.

Тиаго Силва и Марсело са споделяли терена, играейки заедно за Флуминензе (11 мача), а също и за бразилския отбор (48 международни мача). Следователно имат добри взаимоотношения.

Челси ще има последната дума за бъдещето на Тиаго Силва. Играчът наскоро поднови договора си до 2024 г. и за да се върне в Бразилия, трябва да изчака намигване от сините, за да го прекрати. В противен случай Флуминензе ще трябва да компенсира финансово английския отбор, за да се сбъдне това желание на 38-годишния защитник