Полузащитникът на Челси Н'Голо Канте ще премине в шампиона на Саудитска Арабия Ал-Итихад, съобщи журналистът Фабрицио Романо.

Договорът на Канте с английския клуб изтича в края на настоящия месец, така че Ал-Итихад няма да плаща трансферна сума за правата му. 32-годишният французин обаче ще получава умопомрачителните 100 милиона евро на сезон, като в тази сума са включени и рекламните договори.

Според Романо Канте ще сложи подписа си под договор за 2 години, като вече е преминал успешно медицински изследвания в Лондон.

Н'Голо Канте прекара седем години в Челси, в които спечели по веднъж титлата в Англия, купата на страната, Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на Европа, както и Световното клубно първенство. Преди това той спечели и трофея във Висшата лига с Лестър, а през 2018 година стана световен шампион с националния отбор на Франция.

Преди дни Ал-Итихад привлече и сънародника на Канте Карим Бензема от Реал Мадрид. Очаква се селекцията на саудитския клуб да продължи с пълна сила и в следващите седмици.