Борнемут и Челси завършиха 0:0 в мач от 5-ия кръг на Висшата лига. Лондончани може да съжаляват за пропуснатия успех, тъй като имаха повече шансове за гол. С равенството „черешките“ остават без победа – три равенства и две загуби. „Сините“ пък са със само с една победа и са 14-и – позиция пред днешния си съперник.

Тимът на Маурисио Почетино започна по-добре и още в първите минути създадоха няколко отлични възможности. В 11-ата минута носещият капитанската лента за “сините” в този двубой Галахър изведе отлично зад гърба на защитата Стърлинг, но крилото не уцели добре топката и я прати в аут. В следващата атака Николас Джаксън получи от Мудрик, напредна няколко крачки и стреля силно, но топката се отби в гредата.

Борнемут отговори с изключително бързо изпълнение на пряк свободен удар, което изненада отбраната на гостите, топката достигна до Данго Уатара, който се оказа очи в очи с Робърт Санчес, но вратарят показа фантастичен рефлекс и спаси. Челси си върна инициативата и продължи да натиска, но не успя да отбележи.

Втората част също започна интересно. В 50-ата минута Мудрик бе фаулиран на границата на наказателното поле. От изпълнения пряк свободен удар Стърлинг намери напречната греда, а при добавката Колуил прати топката в мрежата. Защитникът обаче бе в положение на засада и попадението не бе зачетено.

Четвърт час преди края Филип Билинг не успя да вкара за домакините от добра позиция. Секунди Соланке получи топката в пеналта, освободи се и стреля през Дисаси в близкия ъгъл, но Санчес бе на мястото си и спаси.

Челси отговори със слаб удар с глава на Николас Джаксън. После пък Стърлинг намери Палмър, а новото попълнение на лондончани стреля от въздуха, което принуди Нето да покаже рефлекс.