Липсата на европейски футбол ще помогне на Челси да се справи с дългия си списък от контузии, каза Маурисио Почетино на пресконференция, но аржентинският мениджър добави, че е уверен, че клубът от Висшата лига ще се завърне в турнирите през следващия сезон.

Челси, победителят в Шампионската лига за 2021 г., претърпя бурна кампания през миналия сезон и завърши на 12-о място в таблицата.

Лондонският клуб беше засегнат от няколко проблема с контузии в началото на новия сезон, като крайният защитник и капитанът Рийс Джеймс, новият нападател Кристофър Нкунку и централните защитници Уесли Фофана и Беноа Бадиашиле сред ключовите играчи бяха отстранени.

„При тези обстоятелства мисля, че е по-добре за нас да не играем европейски футбол, защото имаме 11 или 12 контузени играчи. Мисля, че сега е важно да се възстановим и да бъдем по-конкурентоспособни.

Но за Челси е важно да участвам в европейските състезания, но това не е в моите ръце сега. Това е реалността. Със сигурност ще участваме в европейските турнири през следващия сезон, без съмнение с качеството, което имаме“, заяви Почетино преди гостуването на Борнемут в неделя.

Челси отново е 12-ти в класирането, след като спечели само четири точки от четири мача, но въпреки пораженията си от Уест Хям (1:2) и домакинството на Нотингам Форест (0:1), Почетино каза, че отборът му се е представил добре.