Ръководството на Челси е недоволно от факта, че Стивън Джерард си е позволил да влезе в личен контакт с плеймейкъра на клуба - Конър Галахър, без преди това да се допита с клуба, научихме от Football Transfers.

Твърди се, че бившият капитан на Ливърпул и настоящ старши-треньор на Ал-Итифак, е провел личен телефонен разговор с 23-годишния халф, за да го покани в Саудитска Арабия. Той обаче му отказал категорично, тъй като иска да се докаже в родния си клуб, след което споделил информацията с администрацията.

ФИФА забранява директните преговори с футболисти, освен ако до края на действащите им контракти не остават по-малко от 6 месеца. Всеки, заинтересован от покупката на даден състезател, е длъжен преди всичко да информира тима, който държи състезателните му права. Едва след негово съгласие може да се премине към директни преговори с играча.

Добре известен факт обаче е, че Саудитска Арабия се ползва с по-различен статут в световния футбол. Футболният синдикат на спортистите към ФИФА - FIFPro, неслучайно издава предупреждения към своите членове, че не може да защити интересите им, ако техните права бъдат нарушени на територията на арабската страна.