Нападателят на Брентфорд Айвън Тони се обяви за "свободен" в сряда, след като изтече осеммесечната му забрана за 232 нарушения на правилата за залагания и след това подхрани спекулациите за трансфер, като каза, че иска да играе за топ клуб.

27-годишният английски национал, голмайсторът на Брентфорд през миналия сезон, публикува в социалните медии пост с единствената дума „безплатен“.

„Никога не можеш да предвидиш кога е подходящият момент да се преместя другаде, но мисля, че е очевидно, че искам да играя за топ клуб“, каза Тони пред Sky Sports, който е смятан за цел на Арсенал и Челси.

„Всеки иска да играе за топ клуб, който се бори за титли. Дали този януари е подходящият момент клубът да влезе и да плати точните пари, кой знае?“, добави той.

Тони, който се надява да бъде включен в отбора на Англия за Евро 2024, каза, че основната му работа ще бъде да говори на терена.

„За да бъдеш най-добрият, трябва да играеш с най-добрите и да се състезаваш срещу най-добрите“, каза играчът, който се очаква да се завърне срещу Нотингам Форест пред феновете на Брентфорд още тази събота.

„Чувствам се като свободен човек. Огромна тежест беше свалена от плещите ми. Нямам търпение да се върна отново да се наслаждавам на футбола тази събота. Днес е голям ден, но още по-голям ден в събота“, каза той .