Полузащитникът на Челси Енцо Фернандес заяви, че ако има промяна в дисциплината, отборът има шансове да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. Към момента "сините" са на 13 точки от зоната, даваща право на участие в престижния турнир заради непостоянните си изяви.

Двете поредни загуби от Ливърпул и Уулвърхямптън са най-скорошните неуспехи за тима на Маурисио Почетино, но победата над Астън Вила в турнира за Купата на лигата и обратът срещу Кристъл Палас за първенство върнаха надеждите им.

Челси заема десето място във Висша лига с актив от 34 точки след 24 изиграни мача, въпреки похарчените над 400 милиона британски лири за нови футболисти през последната година.

"Победата над Кристъл Палас значи много за нас. Миналата седмица победихме и Астън Вила. Стремим се към подобряване на дисциплината и разбира се, тези успехи ще ни дадат самочувствие за предстоящите двубои. През кампанията имахме силни и слаби изяви в шампионата, затова в момента сме далеч от първата позиция", каза Енцо Фернандес, цитиран от "Ройтерс".

"Все пак имаме да извървим дълъг път. Вярваме, че можем да бъдем нов отбор и ще се подобряваме ден след ден, за да посрещаме предизвикателствата. Имаме амбиция да играем в Шампионската лига догодина", добави още аржентинският халф.

Следващият мач на Челси в английския елит е срещу шампиона Манчестър сити, преди финала за Купата срещу Ливърпул.