Маурисио Почетино заяви, че отборът му е заслужавал да спечели дербито с Манчестър Юнайтед, което се превърна в един от най-драматичните мачове през сезона. 

Челси поведе с 2:0 в началото, допусна обрат до 2:3, след което Коул Палмър донесе успеха с голове в 100-ата и 101-ата минути, осигурявайки невероятното 4:3 за лондончани. Победният гол падна в 100-ата  минута и 39-а секунда и бе най-късният в историята на ВЛ.  

„Беше невероятно. Ние обаче заслужавахме да победим, защото бяхме по-добрият тим. Затова резултатът е справедлив. Започнахме много силно и имахме пълен контрол, но след това допуснахме грешка и това емоционално ни повлия сериозно“ заяви Почетино. 

„След почивката отново имахме контрол, но не бяхме прецизни при прехода си. В крайна сметка обаче, резултатът е честен. Феновете са щастливи и това трябва да е повратна точка. Не спряхме да вярваме дори и в последните 2 минути. Търсехме победата и я постигнахме“ добави той. 

„На футбола е нужен и спектакъл. Трябва да бележиш и да носиш страст. Ние започнахме по начина, по който искахме, но със сигурност не ми хареса това, че получихме цели 3 гола. И все пак това е процес, който продължава“ каза още Почетино.