Футболистът на Арсенал Тио Уолкот вече не иска да бъде нападател, а предпочита да играе на крилото, където се подвизава през почти цялата си кариера досега. 

Имаше период, в който играчът твърдеше, че може да реши проблемите на Артилеристите в нападение и иска да бъде преквалифициран, но не успя да го направи и през миналия сезон дори се заговори, че ще бъде продаден. 

Сега обаче Уолкот явно е осъзнал, къде е най-силен и предпочита да заеме обичайната си позиция по фланга на атаката. 

„Бих искал да играя отдясно. Казах на мениджъра, че предпочитам да действам в тази зона, макар че бих могъл да бъда и на върха на атаката“ сподели Уолкот, който има 85 гола в 334 мача за Арсенал. 

„Искам да съм сигурен за поста си. Босът казва, че ще ме има предвид и за атаката, където също мога да се справя, но всичко ще зависи от конкретния мач“ добави футболистът, който не попадна в националния отбор за европейското, но се надява да се върне в него след идването на Сам Алърдайс. 

„Всички започват на чисто след идването му, а той знае как да извлича най-доброто от своите играчи и да постига резултати. Винаги е трудно да се играе срещу неговите отбори и аз искам такава Англия. Красивият футбол не е толкова важен“ каза още Уолкот.