Дни преди старта на сезона във Висшата лига Арсен Венгер е изправен пред големи проблеми със защитата си, след като Арсенал може да остане без друг бранител за дълго време. 

Пер Мертезакер е аут до края на 2016-а заради травма, а снощи контузия получи и Габриел. Лоран Кошчелни пък започна тренировки съвсем скоро и срещу Ливърпул през уикенда лондончани вероятно ще имат много проблеми в центъра на отбраната си. 

Бразилецът пострада в края на контролата срещу Манчестър Сити, когато се сблъска с Келечи Ихеаначо и обърна глезен. Първите прогнози са, че става въпрос за увредени връзки, а това означава доста време за възстановяване. Габриел напусна стадиона с патерици и с предпазен ботуш на крака и първите знаци определено не са оптимистични. 

„Той изпитваше толкова силна болка, че дори не можеше да говори на терена. Надявам се, че все пак контузията няма да се окаже чак толкова сериозна, но тепърва ще мине тестове и ще знаем повече. На този етап е ясно, че няма да играе в първия мач за сезона, а при положение, че Мертезакер е аут, а Кошчели не е готов, определено имаме недостиг на централни защитници“ заяви Венгер. 

Той бе недоволен, че съдията даде по-дълго добавено време, когато се стигна до контузията на Габриел, а случилото се може да го накара да развърже кесията за бранителя на Валенсия Шкодран Мустафи, към когото интерес има и Челси.