Арсенал обърна Престън с 2:1 на стадион "Дийпдейл" и се класира в следващата фаза на ФА Къп.

Домакините дръпнаха в резултата още в седмата минута, когато Калъм Робинсън опъна мрежата на артилеристите. Арсенал успя да изравни в началото на второто полувреме, като точен бе Аарън Рамзи. Минута преди края Оливие Жиру отново вкара решаващ гол за отбора си и донесе победата за гостите.

Първият шампион на Англия - Престън Норт Енд, показа здрав футбол и заслужава само суперлативи за представянето си в мача, но просто нямаше късмет поне да се добере до преиграване.

Трябва да се отбележи, че разликата между двата клуба е цяло едно ниво на английския футбол, но моментното състояние на "артилеристите" не е особено добро, което пролича и в тази среща.

Момчетата на Арсен Венгер обаче се възползваха максимално от головите си положения, а и спасителят Оливие Жиру отново изигра козовете си в края и класира Арсенал вв следващата фаза за ФА Къп.


Домакините от Престън започнаха лудо мача и още в началото притиснаха здраво Арсенал.

Така се стигна до 7-ата минута, когато Макгийди се опита да подаде към Хъгил, но Монреал отклони топката към Калъм Робинсън, който показа хладнокръвие и опъна мрежата на гостите за 1:0.

Страхотно начало за Престън, докато гостите не знаеха къде се намират в тези минути. Последваха нови положения за домакините, но те пропуснаха уникални шансове, а и веднъж Мустафи спаси отбора си от сигурно попадение.

След половин час игра с пропуск се отчете и Вермийл. Постепенно Арсенал живна и взе инициативата, но до края на полувремето не успя да изравни. Тогава пропуски направиха Рамзи и Жиру.

В началото на второто полувреме артилеристите вкараха, след като Аарън Рамзи едва не скъса мрежата от границата на пеналта. Последваха силни минути на гостите, но с пропуски се отчетоха Мустафи и Жиру.

Така се стигна до 89-атаминута, когато Жиру и Перес разцъкаха технично, след което топката попадна в Оливие и той отблизо вкара за победното 1:2.

По този начин Арсенал взе победата и се класира в следващия етап на надпреварата.

Престър НЕ - Арсенал 1:2

Голмайстори:

1:0 Робинсън (7')
1:1 Рамзи (46')
1:2 Жиру (89')

Престън Норт Енд: Максуел, Вермийл, Кларк, Хънтингтън, Кънингам, Галахър (60'-Браун), Пиърсън, Джонсън (81'-Хорган), Макгийди, Робинсън, Хъгил (75'-Макиенок)

Арсенал: Оспина, Мейтланд-Найлс (92'-Холдинг), Мустафи, Габриел, Монреал, Джака, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн (83'-Уелбек), Иуоби, Перес (Рейн-Аделаид), Жиру