Легендарният нападател на Арсенал Йън Райт съсипа от критики отбора, който във вторник допусна загуба от Уотфорд с 1:2 у дома и остана на 9 точки от върха. 

Артилирестите получиха два ранни гола и изиграха изключително слабо първо полувреме, от което след това не успяха да се възстановят. Според Райт обаче, такъв провал изобщо не е изненадващ. 

„Всеки сезон по това време се случва подобно нещо. Отборът показва, че на него не може да се разчита за важните мачове. Стартът на двубоите е от огромно значение, а Арсенал непрекъснато започва лошо и признавам, че аз вече не очаквам от тях да стартират силно“ коментира Райт пред вестник „Сън“. 

„Арсен Венгер твърдеше преди мача, че отборът му е готов, а след това се оказа, че не е така. Според мен футболистите просто не са настроени добре за важните двубои. Представянето им през първото полувреме бе най-слабото, което съм виждал в живота си“ добави той, като конкретно критикува остро и Оливие Жиру, който показа, че има физически проблем във 2-ата минута, но остана на терена до почивката. 

„Беше ли контузен той или не? В самото начало показа, че има нещо нередно и явно усещаше, че има проблем с глезена и поиска смяна. Вместо това обаче остана до края на полувремето и това бе най-жалкото представяне, което съм виждал. Ако бях част от отбора, щях да съм му бесен“ каза още Райт.