Легендата на Нюкасъл и Висшата лига Алан Шиърър се присъедини към критиците на Арсенал като заяви, че през последните години отборът е променил тотално нагласата си в мачовете. 

В събота Артилеристите паднаха с 1:3 от Челси без да дадат кой знае каква битка на съперника и след второто си поредно поражение шансовете им за титла изглеждат само на теория. 

„Ще ми се през 1998-а на финала за ФА Къп да играехме с настоящия Арсенал. Ако това бе станало щях да имам медал, а не само спомени. За съжаление обаче тогава играхме срещу един от най-трудните отбори, които съм срещал“ заяви Шиърър пред вестник „Сън“. 

„По онова време всеки път, когато се изправяхме срещу тях знаех, че предстои невероятна битка, а и те разполагаха със страхотна техника. В онзи ден на „Уембли“ ни победи по-силен тим. Ако се сравни тогавашния състав с Виейра, Пти и Адамс с настоящия, може спокойно да се помисли, че става дума за различен клуб с друг мениджър“ продължи той. 

„Въпросът е, че Арсен Венгер остава начело на клуба, но тяхното ДНК от периода 1997-2005 е тотално различно от това през последните десетина години. Точно затова феновете са недоволни. Те не виждат борба и страст. Затова и те продължават да се питат: трябва ли Верген да си тръгне или не? От бизнес гледна точка той е идеален за клуба. В крайна сметка обаче привържениците искат успехи на терена, а две спечелени ФА Къп от 2005-а насам не са достатъчни за клуб като Арсенал“ категоричен е Шиърър.