Ръководството на Арсенал е избрало бъдещия мениджър на отбора след тайна среща.

Според The Independent от лятото начело на "топчиите" ще застане настоящият треньор на френския шампион Монако Леонардо Жардим. Португалският тактик е дал съгласието си да премине на "Емиретс", където да смени легендата Арсен Венгер.

Договорът на французина е до 2021 г., но се очаква да бъде освободен от поста заради незадоволителните резултати на Арсенал. Жардим пък е бил избран в конкуренция на Томас Тухел и Карло Анчелоти.

През лятото той преподписа с Монако до 2020 г., но от "Луи II" са готови да го пуснат срещу компенсация. Роденият във Венецуела специалист е смятан за един от най-добрите млади треньори в Европа. През миналия сезон монегаските прекъснаха хегемонията на ПСЖ във френската Лига 1 и играха 1/2-финал в Шампионска лига, където отпаднаха от Ювентус.

Венгер е начело на Арсенал от 1996 г. и изведе "артилеристите" до три титли на Англия, седем пъти спечели ФА Къп и още толкова Къмюнити шийлд. За последно обаче лондончани станаха шампиони през 2004 г. и така не успяха да пробият в Европа въпреки сериозните инвестиции.