Арсен Венгер не е загубил желание да се бори, но призна, че Арсенал е без шансове за Топ 4 след поражението от Брайтън с 1:2. 

Загубата бе четвърта поред за Артилеристите и осмо в последните 13 двубоя, което накара част от феновете отново да поискат раздяла с французина, който в интерес на истината също бе доста разочарован след най-лошата си серия, откакто води лондончани. 

„Подобно нещо ми се случва за първи път. Наистина ситуацията не е лесна, но имам достатъчно опит и желание да променя нещата. В момента просто правим грешки в лоши моменти. Трябва обаче да останем единни и да опитаме да се концентрираме, просто нямаме друга опция” заяви наставникът, който не мисли да подава оставка. 

„В такива ситуации винаги има въпроси за бъдещето на мениджъра. Единственото решение е да си вършиш добре работата, да правиш правилните неща за отбора и да опиташ да промениш тенденцията. Да, вече сме без шанс за Топ 4, така че можем да влезем в Шампионската лига само ако спечелим Лига Европа” добави Венгер.