Арсенал записа 6-ата си поредна победа във Висшата лига и 9-а във всички състезания, след като срази Фулъм с 5:1 на неговия „Крейвън Котидж”. 

След равенство 1:1 на почивката, Артилеристите се развихриха и нанизаха 4 попадения през втората част, за да стигнат до триумфа, като попадението на Аарън Рамзи за 3:1 определено ще се помни дълго. Играта също бе много силна и тимът остава близо до лидерите. 

Александър Лаказет и Пиер Емерик Обамеянг вкараха по два пъти и Арсенал вече има 18 точки, като феновете на тима определено вярват, че мястото в четворката е съвсем реална цел. Фулъм остава близо до опасната зона само с 5 точки на сметката си и напрежението върху Славиша Йоканович се увеличава. 

В състава на Арсена имаше 3 промени от победата над Уотфорд, като Месут Йозил изобщо не бе в групата заради болки в гърба, а Обамеянг и Рамзи започнаха на пейката. Мхитарян, Айоби и Уелбек стартираха. За домакините промените бяха две, като Кристи и Льо Маршан се появиха на местата на Брайън и Фосу-Менса. 

Двубоят започна с удар на Уелбек, който не бе точен, а след това Вието накара Лено да спасява изстрела му, след като Бейерин сбърка. Последваха по-спокойни минути без кой знае какви опасности пред двете врати. В 18-ата минута Александър Митрович стреля от въздуха, но над вратата. 

Гостите все пак владееха повече топката и в 29-ата минута успяха да поведат. Атаката бе отляво, като Айоби пусна на Монреал, който подаде към Лаказет, който бе с гръб към вратата, но успя да се обърне и да прати топката в мрежата с хубав изстрел. 

Последва още една ситуация, пак след нападение от лявата зона, като този път Уелбек подаде пред вратата, където Мхитарян засече слабо и Бетинели успя някак си да спаси. 

Малко преди почивката обаче, Фулъм изравни. Монреал сбърка и подаде на Ангиса, който изведе Вието. Последва хубаво подаване към Шурле, който преодоля майсторски излезлия напред Лено и реализира. 

Много скоро след паузата Арсенал си върна предимството, а с това и увереността. Малко след като Бетинели направи фантастично спасяване срещу Бейерин, вратарят не успя да се справи с един далечен удар на Лаказет и това бе вторият гол на французина. 

Това успокои Артилеристите, чиято класа определено си личеше и в 67-ата минута те си гарантираха успеха с фантастичен гол. Влезлият току що Аарън Рамзи започна атаката, която мина през няколко играчи. Домакините разиграха с едно докосване преди Рамзи да завъри майсторски с пета. 

Последва обаче още един гол, след като и Пиер-Емерик Обамеянг реализира. Той получи с гръб към вратата в 79-ата минута, но се обърна и с удар по диагонала с левия крак отбеляза. 
 
В добавеното време Обамеянг бе изведен отлично и не пропусна да направи триумфа на своя отбор още по-солиден с отличен удар по земя. 

Фулъм – Арсенал 1:5
 
0:1 Лаказет 29
1:1 Шурле 44
1:2 Лаказет 49
1:3 Рамзи 67
1:4 Обамеянг 79
1:5 Обамеянг 91
 
Фулъм: Бетинели, Кристи, Одой, Рийм (54 Камара), Льо Маршан, Сери, Ангиса (62 Макдоналд), Вието (83 Йохансен), Шурле, Сесеньон, Митрович
Арсенал: Лено, Бейерин, Холдинг, Мустафи, Монреал, Торейра, Джака, Мхитарян, Айоби (66 Рамзи), Уелбек (62 Обамеянг), Лаказет (81 Гендузи)