Английският клуб Арсенал подписа третия най-голям договор за спортна екипировка в историята, след като парафира официално 5-годишно споразумение с германския концерн "Адидас". Договорът влиза в сила от 1 юли 2019 година и ще носи по 60 милиона лири годишно на клуба до 2024 година, информира БТА.

"Адидас" заменя "Пума" като производител на екипите на клуба, като към момента компанията дава повече пари годишно единствено на Манчестър Юнайтед - по 75 милиона лири на сезон. Рекордьор в това отношение е шампионът на Испания Барселона, който прибира годишно 140 милиона лири от "Найк".

Арсенал имаше договор с "Пума" в последните 5 сезона, а в предишните две десетилетията футболистите на тима се обличаха от "Найк". Между 1986 и 1994 година, когато Арсенал на два пъти спечели титлата в Англия, клубът отново бе част от семейството на "Адидас".

Раздялата на Арсенал с "Пума" не слага край на присъствието на германския бранд във Висшата лига, тъй като се очаква съвсем скоро да бъде подписано споразумение с шампиона Манчестър Сити, което да носи на "гражданите" по 50 милиона лири на година от юли 2019-а.