Арсенал излъга с 2:1 Блекпул и успя да се класира за 1/4 финалите за Купата на Лигата на Англия. Точни за "артилеристите" бяха Стефан Лихтенщайнер (33) и Смит-Роу (50), попадението за гостите вкара О'Конър (66).

Трябва да се отбележи, че Арсенал игра в намален състав след 56-ата минута, когато от игра за втори жълт картон бе отстранен Матео Гендузи. Гостите също доиграха мача с играч по-малко, след като червен картон в 84-ата минута получи О'Конър.

Арсенал доминираше до изгонването на Гендузи и заслужено водеше с два гола. След това обаче гостите от Блекпул живнаха, успяха да върнат едно попадение, но нямаха шанс за нещо повече. Така артилеристите заслужено си взеха победата и са на 1/4 финал в турнира. 


Арсенал започна атакуващо мача и още в началото можеше да вкара, но Стефан Лихтенщайнер от чиста позиция стреля неточно. В 8-ата минута последва нов шанс пред Лихтенщайнер, но и този път не се стигна до гол за домакините.

Десет минути по-късно Хенрик Мхитарян получи добра възможност за удар към вратата на Хауърд, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

Арсенал тотално доминираше в тези минути, като след половин час игра записа нов пропуск дело на Шкодран Мустафи.

В 33-ата минута логично домакините вкараха. Тогава Матео Гендузи асистира на Стефан Лихтенщайнер и той опъна мрежата на Блекпул за 1:0. До края на полувремето с пропуски се отчетоха Матео Гендузи и Аарън Рамзи.

Второто полувреме започна с нов гол за Арсенал, като в 50-ата минута се разписа  Смит-Роу. Това попадение успокои домакините, които започнаха да играят доста лежерно и бяха наказани.

Три минути по-късно с пропуск за гостите се отчете О'Конър, който прати топката в гредата. Арсенал можеше да реши всичко в 55-ата минута, но Аарън Рамзи не успя да намери мрежата.

Секунди по-късно Арсенал остана в намален състав, след като от терена бе изгонен Матео Гендузи за втори жълт картон. След час Дани Уелбек не успя да вкара за лондончани.

Така се стигна до 66-ата минута, когато Блекпул намали. Тогава О'Конър получи топката от Томпсън и направи 2:1. Гостите се вдигнаха и дори вкараха втори гол след груба грешка на Чех, но това попадение бе отменено поради засада на Делфунесо.

Артилеристите все пак живнаха и успяха да изнесат играта в по предни позиции. До края гостите натиснаха здраво, но нямаха шанс за изравнителен гол и така Арсенал е на 1/4 финал за Купата на Лигата. Трябва да се отбележи, че в 84-ата минута от игра бе изгонен и О'Конър от Блекпул.

Арсенал - Блекпул 2:1

Голмайстори: 

1:0 Стефан Лихтенщайнер (33)
2:0 Смит-Роу (50)
2:1 О'Конър (66)

АРСЕНАЛ: Чех, Дженкинсън, Мустафи, Плегуезело, Лихщайнер, Гедунзи, Рамзи, Смит Роу, Мейтланд-Нийлс, Мхитарян, Уелбек

БЛЕКПУЛ: Хауърд, Търтън, Спиъринг, Томпсън, Нотингам, Делфунесо, Фийни, Болан, Хенеган, О’Конър, Гай