Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил изглежда с доста неясно бъдеще в клуба си към момента, а напук на информациите, свързващи го с Интер и Реал Мадрид, турският Истанбул Башакшехир може да се окаже съвсем реална алтернатива.

Интересът на гранда от столицата на южната ни съседка бе оповестен лично от президента Гьоксел Гюмюшдаг. Той смята, че има основания да се надява, че настоящата ситуация може да тласне 30-годишнят Йозил към ново предизвикателство. Халфът не е почвал като титуляр за Арсенал в английското първенство от 11 ноември насам, а съвсем наскоро мениджърът Унай Емери заяви, че Йозил не бива да има рекордната си заплата като гаранция за титулярно място.

„Месут Йозил е ценен футболист”, заяви в тази връзка Гюмюшдаг пред „Билд”. „Надявам се един ден пътищата ни да се пресекат в Башакшехир.”

„Ако той има желание да играе за нас, ние сме готови на абсолютно всичко, за да го привлечем”, допълни босът. Йозил прибира по 350 хиляди паунда седмично при „топчиите”, след като през януари 2018-а парафира нов договор.