Легендарният бивш мениджър на Арсенал Арсен Венгер призна, че е отказал оферти от клубове във Висшата лига, тъй като се чувства силно свързан с "артилеристите".

Французинът изкара 22 сезона начело на Арсенал, но през лятото на 2018 година си тръгна от стадион "Емиратс", след като в две поредни кампании не успя да класира отбора в зона Шампионска лига.

"Аз си оставам от Арсенал и след това съм професионалист. Не мога да спра да работя. Реших да не го правя повече във Висшата лига, защото съм прекалено силно свързан с Арсенал. Имах възможността да работя в Англия, но отказах офертите. Няма да посочвам клубовете, защото те вече си имат мениджъри и няма да е честно спрямо тях", заяви Венгер пред Sky Sports News.

Специалистът спечели три пъти Висшата лига, 7 пъти ФА Къп и зад гърба му остава незабравимия сезон 2003/04, в който лондончани не допуснаха нито една загуба.

"Зная, че е нормално хората да искат повече. Ние спечелихме много и построихме новия стадион. Трудно е днес да обясниш обстоятелствата, при които построихме стадиона, защото оборотът на клуба днес е пет пъти по-голям."

"Когато решихме да строим нов стадион, той струваше 430 милиона паунда, а нашият оборот беше 90 милиона паунда. Напрежението беше голямо и според мен излизането от онзи период по нормален, здравословен начин, може да се сравни с чудо", допълни Венгер, който призна наскоро, че би поел Манчестър Юнайтед.