Арсенал не може да си позволи лукса да даде шанс на Фреди Люнберг, смята бившият нападател Джон Хартсън. Тази вечер "артилеристите" гостуват на Уест Хям в директна битка за отдалечаване от зоната на изпадащите.

Арсенал се намира в поредица от 9 поредни мача без победа във всички турнири и най-слабата поредица от 42 години насам очаквано доведе до уволнението на Унай Емери. Временният мениджър Фреди Люнберг обаче трябва да си остане такъв, смята Хартсън.

"Люнберг може да е фаворитът на феновете, тъй като е бивш играч на Арсенал, но за да водиш отбора трябва да имаш повече опит", заяви пред вестник "Сън" Хартсън, който игра за лондончани от 1995 до 1997 година.

"Има добри мениджъри, които са свободни. Клубът да тръгне след тях. Да бъде активен и да направи това, което стори Тотнъм с назначението на Моуриньо. Ако ще уволняваш мениджър, тогава го направи и назначи друг такъв с опит."

"Арсенал се нуждае от посока, лидерство, свежест. Нужен е човек, който да държи съблекалнята здраво, защото в момента Арсенал е като потъващ кораб. Това е голямо предизвикателство и доста мениджъри ще искат поста."

"Не става дума за това да поемеш отбор с фантастична група футболисти, както го стори Моуриньо в Тотнъм, а да работиш с наличния ресурс", добави Хартсън.