Легендарният бивш мениджър на Арсенал Арсен Венгер разкри какво е било усещането, когато е трябвало да напусне клуба на сърцето си след 22-годишна вярна служба.

Французинът превърна "артилеристите" във фактор във Висшата лига и в редовен участник в Шампионската лига, но липсата на значими трофеи го принудиха да си тръгне през лятото на 2018 година. Неговият наследник Унай Емери обаче се провали и беше уволнен наскоро.

"В наши дни размерът на клубовете понякога ги спира да запазят човешкото. Когато аз пристигнах в Арсенал, бяхме 80 човека в клуба. Когато си тръгнах, те бяха 750. А когато има 750 души в една организация, всеки мисли за спасението си, вместо за напредъка", заяви Венгер пред So Foot.

"Мисля, че ако бройката остане до 150 души, ще се запази и човешкото в клуба. Да се запази копнежа. Знаеш имената на съпругите и децата на служителите."

"Моето съжаление, свързано с Арсенал е, че човешкото се загуби, защото се увеличи административната тежест. Всичко се увеличи драстично. Преди 10 години можеше лесно да видиш някой добър футболист, да му дадеш екип и той да стане част от тима."

"Тези времена отминаха. Сега ако искаш нов физиотерапевт, трябва да попълниш 300 бланки и молби. Затова усещах, че Арсенал ми се изплъзва", добави французинът.