Арсенал е най-големият клуб в Англия и целта на настоящото треньорско ръководство е да накара феновете и футболистите отново да вярват в това, заяви новият мениджър Микел Артета.

"Една от основните ни задачи е да изградим отново връзката между отбора и феновете. През последните няколко сезона тя бе увредена и в резултат на това ние губим силата си. Казвал съм го и преди, че едно от най-важните неща във футбола е привържениците да подкрепят отбора си. Трябва да ги убедим в това, което опитваме да изградим тук".

"Целият процес ще отнеме време, но първата стъпка е да върнем вярата им. През последните два сезона се случиха неща, които доведоха до настоящата ситуация. Ако феновете видят отново идентичност, близка до прилягащата исторически на Арсенал, те отново ще вярват. Тези неща не подлежат на преговори, а на игра. Трябва да покажем вяра, енергия и доминацията, която те са свикнали да виждат."

"Арсенал е най-големият отбор в Англия и е длъжен да играе със самочувствие, бих казал дори с арогантност. Стадионът ни трябва пак да започне да вдъхва страх у противника. Мразех гостуванията тук. Длъжни сме да използваме тази сила."

"В този клуб се усеща напрежението още от първия ден. Целите са ясни - трябва да се печели на всеки три дни и да се трупат трофеи. Трябва да бъдеш по-добър от всеки твой съперник. Това са стандартите тук и те не могат да се променят. Публиката те подтиква към тях, когато те подкрепя. Тя ти дава увереност и закрила в трудните моменти."

"Този клуб заслужава само успехи. Той заслужава най-доброто всеки ден. Всеки на този стадион трябва да знае, че аз изисквам точно това", заяви Артета.