Арсенал – Челси, мач от 20-ия кръг на Висшата лига, „Емиратс Стейдиъм“, 16:00 часа, съдия Крейг Поусън

Контузени за Арсенал: Колашинац, Холдинг, Тиърни
Под въпрос за Арсенал: Мартинели, Бейерин, Себайос
Под въпрос за Челси: Джеймс, Алонсо

Прогноза

Арсенал стигна до равенство срещу Борнемут в дебюта на Микел Артета начело на тима, но сега предстои много по-сериозен тест срещу градския съперник Челси в първия мач на новия наставтик на „Емиратс Стейдиъм“. 

Артилестите могат да се върнат в битката за топ 4 с победа, която би намалила разликата до съперника им само на 5 точки. Сините допуснаха доста загуби напоследък (5 в 7 мача) и не са в добро състояние, но пък сякаш се чувстват по-комфортно, когато гостуват и срещу Тотнъм демонстрираха това. 

Разбира се и при червено-белите нещата отдавна не са розови. Новият бос похвали играчите за показания характер срещу Черешките, но в този мач те ще имат нужда от майсторство и класа, за да постигнат желания резултат. 

Големите проблеми остават в защитата, която вероятно ще бъде поставена под сериозно напрежение от контраатаките на противника. „Трябва да атакуваме по-добре, но и да допускаме по-малко голове при контраатаки и да се защитаваме на ниво“ не случайно отбеляза Артета. 

Неговият тим ще иска да избегне нова домакинска загуба на всяка цена, което ако стане ще бъде първият случай в първенството от 1977-а, с 3 поредни поражения за Артилеристите. 

Двубоят е страшно труден за прогнозиране, тъй като ентусиазмът ще бъде за домакините, но пък Челси има класа и Франк Лампард ще върне сред титулярите Ковачич, Маунт и Пулишич, което ще донесе и свежест. 

При Артета опциите за промяна не са много, така че вероятно ще заложи на най-доброто, с което разполага. Пиер-Емерик Обамеянг носи голове, но само той няма да бъде достатъчен за победа. 

Очакванията са за сблъсък, в който голове ще има и в двете врати, тъй като не може да се каже, че защитата на Челси е чак толкова сигурна. От друга страна обаче изглежда, че Сините трудно ще загубят, защото разполагат с достатъчно качества да вземат нещо от мача. 

Резултат: Арсенал – Челси 2:2