Бърнли и Арсенал завършиха 0:0 в мач от 25-ия кръг на Висшата лига, макар и да създадоха доста голови положения. 

По-добрите освен това бяха за домакините, така че те трябва да съжаляват повече за това, че не спечелиха, но и точката е нещо в стремежа им да останат далеч от неприятностите. 

В същото време Арсенал запази суха мрежа, което е позитивно. Тимът е със 7 мача без загуба навън в първенството, но и с 6 равенства в тях. И двата тима имат по 31 точки. 

За Артилеристите Пиер-Емерик Обамеянг очаквано стартира, след  като наказанието му изтече. Давид Луис също зае мястото си в защитата. Новите попълнения Седрик Соареш и Пабло Мари не бяха в групата. При Бърнли нямаше промени от отбора, който преди 10 дни победи Манчестър Юнайтед. 

Още във 2-ата минута Обамеянг достави отлична топка на Лаказет пред вратата, но французинът стреля неточно с глава, след като определено трябваше да се справи по-добре. 

Артилеристите атакуваха предимно отляво и Букайо Сака центрира опасно, но малко над Обамеянг. Завърналият се нападател имаше шанс в 14-ата минута след дълга топка от Давид Луис, като овладя в наказателното поле, но стреля разочароващо в аут. Той определено трябваше да се справи по-добре. 

Бърнли стигна до ситуация в 19-ата минута, когато Джей Родригес стреля остро от около 20 метра, но Лено плонжира и изби в корнер. Арсенал играеше по-активно, но удари на Гендузи и на Мустафи с глава не бяха точни. 

Опит на Макнийл пък премина поне на метър встрани от вратата на Арсенал. Бърнли обаче стоеше добре, а лондончани нямаха точен удар през първи половин час от мача. 

Това се промени в 37-ата минута, когато Джака добро извеждащо подаване към Обамеянг, той овладя с първото докосване, а с второто опита да прехвърли Поуп, но вратарят бързо бе скъсил дистанцията и се справи. Минута по-късно Джеф Хендрик остана на чиста позиция леко вдясно на наказателното поле, но не успя да стреля точно по диагонала. 

Последва опасен свободен удар на Уестууд, но Джака скочи най-високо и след неговото докосване топката мина леко встрани. Бен Мий не затрудни Лено със своя опит с глава, но така или иначе Бърнли завърши силно полувремето, въпреки че домакините не успяха да вкарат и паузата дойде при 0:0. 

Второто полувреме започна без чисти положения, но Бърнли продължаваше да се чувства комфортно в мача. Тарковски засече неточно с глава, макар че дори и да бе вкарал попадението нямаше да бъде зачетено поради засада. 

В 60-ата минута домакините трябваше да са напред. След хубаво разиграване и центриране отляво, Хендрик засече с глава, но малко встрани. Той определено трябваше да вкара. 

Играта на гостите не бе впечатляваща. В 68-ата минута Торейра опита късмета си от дистанция, но макар и добър, ударът бе право в ръцете на Поуп. В 76-ата минута Обамеянг отново пропусна, след като Лаказет го намери, но стреля разочароващо с глава. 

Последва обаче късмет за лондончани. Джей Родригес стреля мощно, топката се отби от напречната греда и тупна на голливията, след което бе изчистена. Технологията на голлинията обаче потвърди, че попадение няма. 

В 83-ата минута Тарковски блокира удар на Лаказет, който бе на добра позиция и можеше да вкара. Страхотна работа в защита, а това се оказа и последното добро положение в двубоя, който приключи без голове. 

Бърнли – Арсенал 0:0

Бърнли: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Тейлър, Хендрик, Уестууд, Корк, Макнийл, Ууд, Родригес
Арсенал: Лено, Бейерин, Мустафи, Луис, Сака (46 Торейра), Гендузи, Джака, Йозил (63 Уилок), Мартинели, Обамеянг, Лаказет (89 Нкетиа)