Полузащитникът на Монако Сеск Фабрегас разкри защо е напуснал Арсенал през лятото на 2011 година, когато се завърна в родния си клуб Барселона.

"Аз бях капитанът на Арсенал и чувствах голямо напрежение върху себе си. Трябваше да изведа този отбор към успехи. Дадох всичко от себе си. Понякога се прибирах у дома след загуба и плачех", сподели испанецът пред Arseblog.

"Страдах и имах много безсънни нощи. След загуба се качвах в автобуса съсипан, но чувах как някои играчи се смеят. Замисляш се как те ще излязат навън по-късно вечерта."

"Това продължаваше с години. Ние играехме красив футбол и му се наслаждавахме, но аз вкарвах напрежение върху себе си, за да направим нещо. В един момент обаче се почувствах самотен."

"Особено в последните две-три години. Няма да е арогантно да се изразя така, но тогава чувствах, че ментално и технически само Робин ван Перси и Самир Насри бяха на моето ниво."

"Много мисли минаха през главата ми и трябва да призная, че бях празен. Бях изцеден психически, физически и знаех, че клубът можеше да вземе няколко нови футболисти, но не го стори."

"Гледайки поведението на някои футболисти ме накара да поискам нещо различно. Ако не беше това, навярно тогава нямаше да поискам да напусна Арсенал", добави Фабрегас.