През ноември 2012 година Барселона постигна нещо невиждано, защото клубът беше представен от 11 юноши при победата с 4:0 над Леванте.

Покойният Тито Виланова пусна 10 кадри на прочутата школа Ла Масия, но в един момент замени Дани Алвеш с Мартин Монтоя. Така на терена бяха 11 играчи, излезли от академията на "блаугранас".

Ла Масия навършва 40 години, но вече не произвежда таланти от толкова голям калибър. Според мнозина това е една от причините Барса да страда и да плаща високи трансферни суми за футболисти, които не могат да се впишат в клуба, тъй като не познават ДНК-то му.

Нека видим какво се случва с 11-те юноши на Барса от споменатия мач:

Виктор Валдес. Вратарят се отказа от футбола през 2017 година и стана треньор. Той мина през Манчестър Юнайтед, Стандард Лиеж и Мидълзбро, а наскоро беше уволнен като наставник на един от младежките отбори на каталунския колос.

Мартин Монтоя. Бекът беше пращан под наем в Интер и Бетис, а през 2016 година премина във Валенсия, след като не успя да се пребори за място на "Ноу Камп". През 2018 година стана част от Брайтън.

Карлес Пуйол. Бившият капитан се отказа в края на следващия сезон заради болките в коляното. Имаше оферта да стане спортен директор през този сезон, но я отхвърли.

Жерард Пике. Продължава да действа в центъра на защитата и вече се подготвя за годините след активната си футболна кариера. Той е собственик на ФК Андора и организира тенис-мачовете за Дейвис Къп.

Жорди Алба. Един от най-добрите подавачи на звездата Лионел Меси е твърд титуляр и до днес в отбора. 

Серхио Бускетс. Критикуван от мнозина заради това, че е загубил скоростта си, но испанецът продължава да е сред водещите играчи на тима.

Шави. Още една легенда, която носеше капитанската лента. Тръгна си след спечеления требъл през 2015 година, когато беше на върха. Халфът се отказа от футбола и стана треньор на арабския Ал Сад.

Андрес Иниеста. Радва феновете на японския Висел Кобе с невероятните си докосвания от 2018 година насам. Един от най-класните халфове в историята на Барса.

Сеск Фабрегас. Напусна през задната врата през 2014 година и показа класата си в Челси. През януари тази година подписа с Монако.

Педро. И на него му стана тясно на "Ноу Камп", особено след привличането на Неймар и Луис Суарес. Не беше доволен от малкото игрови минути и подсили Челси през 2015 година. И в момента играе за "сините".

Лионел Меси. Продължава да носи Барса на гръб. Считан от мнозина за най-великия футболист в историята, аржентинецът безспорно е най-важната част от грандиозните успехи на каталунците.