Барселона загуби гостуването си на Леванте с 1:3 в събота, инкасирайки попаденията едва за седем минути. Така каталунците записаха най-слаб старт далеч от дома за последните 12 години.

Във Валенсия обаче имаше и един светъл лъч, който дава надежди на феновете на шампионите - работата в отбрана на новото попълнение Антоан Гризман, взет за 120 милиона евро от Атлетико Мадрид през лятото.

Французинът на няколко пъти показа отлична дефанзивна работа и отнемаше топката, покриваше бека Нелсон Семедо и за първите 45 минути спринтира пет пъти към собствената си половина. 

В 20-ата минута на мача пък Гризи блокира опита на Борха Майорал да открие резултата и като цяло Антоан показва голяма жертвоготовност в името на отбора. 

Изявите на Гризман в защита не останаха незабелязани от медиите и той беше попитан къде се е научил да играе силно и в отбрана. Отговорът му изненада малцина: "Това е благодарение на Чоло, той ме научи на всичко това в Атлетико. Тук съм, за да помагам на отбора не само в нападение, но и в отбрана".