Бившият защитник на Арсенал Бакари Саня призна, че продажбата на Робин ван Перси от Арсенал в Манчестър Юнайтед го е накарала да напусне "артилеристите" в посока Манчестър Сити.

Другият момент, който е накарал чашата на търпението на французина да прелее, е продажбата на Алекс Сонг в Барселона.

"Не бях ядосан, когато Сеск Фабрегас си тръгна, защото беше ясно, че ще отиде в Барселона. Очаквах и трансфера на Самир Насри. Но се разстроих много при напускането на Робин ван Перси", коментира Саня пред Goal.com.

"Това беше като послание от клуба. Никой не разбра защо си тръгна, защото Робин направо летеше. Той беше различен тип футболист. Животно на терена, машина за голове. И когато си тръгна, аз се питах защо Арсенал не хвърли малко повече усилия, за да го задържи."

"Дори и това да означаваше да похарчат много пари, трябваше да го сторят, защото така или иначе трябваше да ги похарчат за нов добър футболист. А новият футболист ще има нужда от време за адаптация."

"Не разбрах и защо си тръгна Алекс Сонг. Двамата си тръгнаха по едно и също време, а за трансфера на Сонг разбрах от френски медии. Това наистина ме натъжи. Същото мога да кажа и за себе си - Арсенал не искаше да остана на всяка цена. Просто исках да ми покажат малко любов и да се почувствам желан. Имах договор за още  един сезон и през шестте години преди това не поисках и едно пени отгоре на заплатата ми."

"Те се свързаха с мен след едно мое интервю за "Екип",в което говорих за бъдещето си. Чувствах се наранен, защото дадох най-доброто от себе си между 2008 и 2014 година, без да искам каквото и да е. Да, напускането ми се получи малко "мръсно" и не ми хареса. Но вече не се чувствах добре. Нещо в главата ми се пречупи."

"Не си тръгнах заради пари или заради преследване на трофеи, както си мислят хората. Не, аз бях щастлив в Арсенал и щях да остана, ако клубът беше разговарял с мен по-рано. Но мислено вече не бях там. Помня как феновете пяха песни по мой адрес и искаха да остана. Но не можех, защото вече не бях там в мислите си. Баща ми и брат ми дойдоха на един мач и не можеха да ме познаят. Исках само малко повече респект, нищо повече", добави Саня.