Бившият защитник на Арсенал Бакари Саня призна, че е изключително неприятно изненадан от коментара на Сеск Фабрегас за случващото се в лагера на "артилеристите" преди десетина години.

Испанецът разкри, че само Самир Насри и Робин ван Перси са били на неговото ниво, а някои от играчите не са страдали особено след загуба. Именно поради тази причина Фабрегас е решил да премине в Барселона през лятото на 2011 година.

"Бях изненадан да прочета това. Точно от него... Изненадан съм много, защото той беше един от лидерите на отбора и не може да говориш така", заяви Саня пред Goal.com.

"Освен това е приятно момче. И все още е такъв. Със сигурност останах много изненадан. Беше грубо да казва, че другите не са били на нивото му, защото той не е бил играчът за пример във всеки сезон в Арсенал."

"Тогава медиите пишеха за него, че не тича достатъчно и че не се връща често назад. И други играчи можеха да кажат това за него. Вижте днешният Ливърпул, там всеки тича. Това е отбор."

"Може би тогава в Арсенал ние нямахме правилния отборен дух и не постигнахме това малко допълнително усилие в повече. И навярно затова не печелехме."

"Очевидно в един отбор футболистите са на различно ниво. Някои са силни физически, а други - технически. Не е това начинът да говориш за бивши съотборници. Не съм съгласен с Фабрегас. Сеск е страхотен играч, но навярно и самият той можеше да даде повече", добави Саня.