Арсенал излъга Уест Хям в края и го победи с 2:1 в мач от втория кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Емиратс".

Първата интересна ситуация дойде в петата минута, в която Райс пусна за Огбона и той стреля с глава, но право в ръцете на Лено. Четвърт час след началото Боуен имаше претенции за дузпа след побутване в гръб от Габриел, но реферът Майкъл Оливър даде знак играта да продължи.

"Артилеристите" изобщо не впечатляваха, но пък откриха резултата при първата си опасна акция в 25-ата минута. Преподписалият тази седмица Пиер-Емерик Обамеянг се измъкна зад гърба на защитата и центрира меко почти от аутлинията за Александър Лаказет, който вкара с глава около границата на малкия пеналт.

"Чуковете" изобщо не играеха зле и в някои моменти дори надиграваха своя опонент. Така се стигна и до заслуженото изравняване секунди преди почивката, когато Михаил Антонио засече от движение острото центриране отдясно на Райън Фредерикс.

Малко след паузата Антонио можеше да повтори упражнението, но след центриране отляво. Този път той не успя да засече по най-добрия начин и това даде възможност на Лено да заеме добра позиция и да спаси.

В средата на второто полувреме Антонио беше много близо до това да изведе Уест Хям начело в резултата, но топката се отби в напречната греда след неговия удар с глава!

Последва нов период, в който не се случваше нищо съществено, а Арсенал изобщо не изглеждаше като по-класния отбор, като за капак е и домакин на срещата.

В 86-ата минута обаче Арсенал изненадващо излезе напред в резултата. Букайо Сака пусна за Дани Себайос, който намери свободния Едуард Нкетия и появилият се като резерва футболист откри головата си сметка след удар на празна врата.

Така Арсенал събра актив от 6 точки и се изравни с Евертън и Кристъл Палас на върха, докато Уест Хям е в зоната на изпадащите с 0 точки.


Арсенал - Уест Хям 2:1

1:0 Александър Лаказет - 25'
1:1 Михаил Антонио - 45'
2:1 Едуард Нкетия - 86'