Ливърпул е най-силният отбор във Висшата лига вече години наред и Арсенал е още много далеч от това ниво.

Това заяви мениджърът Микел Артета след загубата на лондончаните с 1:3 на "Анфийлд" в мач от третия кръг на английското първенство по футбол. Испанецът добави, че "топчиите" няма да настигнат скоро шампионите, както и те не са станали този доминиращ отбор в рамките на едно денонощие.

Клоп пое Ливърпул в развитието на сезон 2015/2016 и първият голям трофей бе спечелен през лятото на 2019 година в Шампионската лига. Артета вече вдигна Купата на ФА, но Ливърпул свали Арсенал на земята в понеделник вечер.

"Двата отбора са коренно различни. Те са в този си състав от пет години насам и не смятам, че преди два сезона играеха по начина, по който го правят в момента. Всъщност съм сигурен в това. Очевидно е, че са свършили адски много работа, а освен това имат страхотно самочувствие и чудесни футболисти. Точно тези неща целим и ние в Арсенал", каза Артета.

"Ливърпул вдигна летвата много високо и този им отбор изглежда като най-силния, който сме виждали в Англия от години насам. Искаме да ги настигнем, но все още сме много, много далеч", добави испанецът.