Арсенал може би ще обжалва червения картон на Давид Луис, който промени тотално двубоя срещу Уулвърхемптън, загубен от лондончани с 1:2. 

Ключовата ситуация бе в края на първото полувреме, когато Уилиан Жозе бе изведен зад защитата и падна на земята след опит на защитника да избие топката. 

Контактът между двамата изглеждаше минимален, но ВАР потвърди първоначалното отсъждане, което означаваше трето изгонване за бразилеца, откакто играе за Арсенал. Рубен Невеш вкара отсъдената дузпа, а след паузата Жоао Моутиньо осигури триумфа със страхотен гол. 

„Да, вероятно ще обжалваме. Все пак ще се консултираме с адвокатите си и ще решим, кое е най-добре клуба. Гледах ситуацията 10 пъти от ръзличти ъгли и не виждам някакъв контакт. Интересно ми е дали ВАР има друг поглед към положението“ недоволстваше Микел Артета. 

„Не искам да вярвам, че за това решение е повлияла репутацията на Давид Луис. Съдиите явно са видели нещо. Аз също очаквах да видя такова, но не го видях. Разбира се, че това промени мача. Цяло полувреме с човек по-малко във Висшата лига е много трудно. Това бе важното решение. Ако се докаже, че съдиите са били прави, ще им се извиня. Аз обаче не виждам контакт и това е най-разочароващото, тъй като дотогава играхме много добре, а това промени всичко“ добави той.