Съседна Гърция може да се окаже спасителният пояс за Арсенал през този сезон. Топчиите изостават солидно от Топ 4 във Висшата лига, така че триумф в Лига Европа се оказва единствената възможност за завръщане в Шампионската лига. 

За целта обаче артилеристите първо трябва да се справят с Бенфика, а след това с още 4 съперника. Първият двубой, в който орлите бяха символични домакини в Рим, завърши 1:1. А днешният сблъсък (19:55 часа, пряко по bTV Action) ще се проведе в Пирея.

На пресконференцията преди мача Микел Артета определи сблъсъка с Бенфика като финал: "Математически все още е възможно да завършим в четворката на Висшата лига. Ще опитаме, но ще бъде доста трудно. Лига Европа ни дава друга, по-различна възможност. 

Това е голям мач и изключително важен от гледна точка на самочувствието ни. Бенфика е страхотен отбор, но за нас този двубой е финал. Наясно сме с последствията при наше евентуално отпадане. В Арсенал целта е винаги да се завоюва трофеят, така че това искаме от Лига Европа. Нищо не се променя", заяви цитираният от "Тема спорт" Артета.

Испанецът потвърди, че Томас Партей ще бъде на линия за ключовата среща с орлите. 27-годишният ганаец вчера тренира наравно със своите съотборници. Той получи разтежение в началото на месеца, но вече е напълно възстановен. Единствено Роб Холдинг няма да играе днес.

Бенфика също не се справя добре в португалското първенство, така че ще хвърли всички сили в Лига Европа. Жорже Жезуш няма да може да използва защитниците Андре Алмейда и Жардел.