Арсенал не успя да победи Виляреал на своя "Емиратс" в полуфинален реванш от Лига Европа. Миналата седмица "топчиите" отстъпиха с 1:2 в Испания и след нулево равенство днес напускат надпреварата крачка преди сблъсъка за трофея.

Двубоят не предложи много интересни ситуации, а късметът обърна гръб на Обамеянг, който на два пъти нацели страничната греда.

Футболистите на Унай Емери свършиха перфектно своята работа и "заключиха" вратата си, каквато всъщност бе тяхната задача, за да се класират напред.

Това е първи финал в исторически план за "жълтата подводница" в Лига Европа и отборът продължава да впечатлява през настоящия сезон.

От другата страна, Арсенал е на път да остане извън евротурнирите за първи път от четвърт век насам. "Артилеристите" имат минимални шансове да се докопат до 7-ото място във Висшата лига и именно затова залагаха по-големи надежди на Лига Европа.

Финалът е на 26-и май в Гданск, а съперник на Виляреал ще бъде Манчестър Юнайтед, който отстрани Рома с общ резултат 8:5.


Първият точен удар в двубоя дойде от страна на гостите още в 5-ата минута. Чуквуезе стреля технично по диагонал от границата на наказателното поле, но Лено внимаваше и изби топката в корнер.

Отборът, воден от Унай Емери, продължи да контролира играта и трудно допускаше противника в близост до собствената си врата.

В средата на полувремето Дани Парехо нанесе опасен изстрел от фаул, но кълбото профуча над напречната греда.

Само няколко минути по-късно Обамеянг можеше да изведе Арсенал напред в резултата с първото голово положение за "артилеристите". Нападателят стреля от въздуха, но за негово нещастие ударът му се отби в страничния стълб.

Домакините притиснаха съперника до почивката, но опитите им да стигнат до попадение не бяха увенчани с успех.

Още в началните моменти от втората част "топчиите" излязоха в търсене на задължителен гол. В 46-ата минута Никола Пепе обстрелва Херонимо Рули, но не успя да намери целта.

Емил Смит-Роу също пропиля добра възможност, след като стражът на гостите излезе неразчетено и остави вратата си празна.

Четвърт час преди края на редовното време Роб Холдинг нанесе опасен удар с глава, който обаче мина встрани от дясната греда.

Домакините така и не успяха да се разпишат в оставащото време до края и се разделиха с надеждите си за английския финал в Лига Европа.

Арсенал – Виляреал 0:0

Арсенал: Лено, Холдинг, Мари, Тиърни (Уилиан – 80‘), Бейерин (Нкетиа – 90+1‘), Смит-Роу, Партей, Сака, Пепе, Йодегор (Мартинели – 66‘), Обамеянг (Лаказет – 80‘)

Виляреал: Рули, Гаспар, Албиол, Торес, Педраса (А. Морено – 90+1‘), Парехо, Коклен, Тригерос, Чуквуезе (Пино – 30‘), Ж. Морено, Алкасер (Бака – 72‘)