Клубовете от Висшата лига подкрепиха единодушно подписването на нов тригодишен договор със Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video и BBC Sport за излъчването на двубоите им. Новата сделка ще влезе в сила от лятото на 2022 година и е до лятото на 2025-а, а стойността ѝ възлиза на около 4,5 милиарда лири.

Новият договор включва постепенно финансиране на клубове от ниските дивизии в размер на 100 милиона лири. Те ще получат сумата в рамките на четири години.

"На първо място искаме да изразим благодарност към правителството, че ни позволиха да подпишем този договор и че продължават да подкрепят Висшата лига и английския футбол. COVID-19 нанесе значителни щети по футбола, но новият договор с партньорите ни в Обединеното Кралство ще размие несигурността, ще гарантира стабилност и ще донесе увереност на цялата футболна пирамида".

"Завишените параметри ще осигурят жизненоважна подкрепа за футболните клубове в цялата страна", каза изпълнителният директор на Английската футболна асоциация Марк Бълингам, цитиран от "Монитор".