Мениджърът на Арсенал Микел Артета коментира трансфера на защитника Бен Уайт от Брайтън в лондонския клуб. 

"Чайките" на два пъти отказваха офертите на "топчиите" за английския национал, но накрая склониха да се разделят с него срещу 50 милиона паунда. Договорът на 23-годишния бранител с "артилеристите" е за 5 сезона, с опция за още един.

"Бен бе основна трансферна цел  за нас и е чудесно, че подписахме с него. Бен се развиваше в два много добри клуба - Брайтън и Лийдс. Той е натрупал много опит от две качествени схеми за обучение и показа, както в Брайтън, така и под наем в Лийдс, какъв изключителен талант има". 

"Уайт е умен защитник, който се чувства много удобно с топката в краката си и стилът му ни подхожда идеално. И разбира се, че е още млад, така че възрастта и профилът му съответстват на проекта, който създаваме тук. Всички следим ситуацията и очакваме с нетърпение Бен да бъде основен играч в нашите бъдещи дългосрочни планове", заяви Артета.

Уайт е третото ново попълнение на Арсенал това лято. Преди това "топчиите" се подсилиха още с Нуно Тавареш от Бенфика за 8 млн. паунда и халфът Алберт Локонга от Андерлехт.

През миналия сезон Уайт изигра 9 мача за Брайтън във всички турнири. "Чайките" завършиха на 16-то място във Висшата лига. 

Снимка: БГНЕС