Коринтианс обяви привличането на Уилиан със свободен трансфер часове след като Арсенал потвърди, че е прекратил договора му.

Бразилецът се присъедини към „артилеристите“ за срок от три години, след като напусна Челси миналото лято. Въпреки че изигра 38 мача за състава на Микел Артета миналата кампания, той няма двубой през настоящия сезон. 33-годишното крило е получавал заплата от 240 000 паунда седмично, но е поискал контрактът му да бъде разтрогнат, за да премине в Коринтианс.

„Постигнахме взаимно съгласие с Уилиан да прекратим ефективно договора му от днес. Бразилският национал се присъедини към нас от Челси миналия август и изигра 38 мача по време на сезон 2020/21. Той имаше още две години до края на договора си, но след положителни и конструктивни скорошни разговори с него и представителите му, той ще напусне за нова възможност с Коринтианс в Бразилия, където стартира кариерата си. Всички в Арсенал пожелават на Уилиан и неговото семейство успехи в бъдеще. Прекратяването на договора е обект на приключване на регулаторните процеси“, се казва в клубното изявление.

Коринтианс след това потвърди трансфера на официалния си Туитър акаунт по-късно в понеделник вечер. /БГНЕС