Тиери Анри обяви, че „сме тук, за да останем“, след като коментира потенциалното закупуване на Арсенал от страна на собственика на Спотифай Даниел Ек.

Шведският бизнесмен влезе в заглавията на медиите по-рано тази година по време на хаоса с европейската Суперлига, когато опита да закупи „топчиите“, потвърждавайки през май, че негова оферта е била отхвърлена от сегашните собственици от семейство Крьонке. Ек е подкрепян от няколко клубни легенди на Арсенал, включително Анри, който преди говори за интереса на шведа и седеше до него по време на дербито на северен Лондон с Тотнъм в неделя, спечелено от „артилеристите“ с 3:1.

„За да стигнем до там, трябва да имаш човек, който да ти отговори от другата страна. Това все още не се е случило. Ние, той, сме тук, за да останем, така че нека да видим какво ще стане – но се насладихме на победата вчера“, коментира бившият нападател на Арсенал по Monday Night Football. Запитан относно това дали тече диалог в момента, французинът отвърна: „Не в момента. Ще бъде дълго, не знам точно колко, но сме тук, за да останем“.

Анри остана доволен и от показаното срещу Тотнъм в дербито, като отличи двама от голмайсторите Букайо Сака и Емил Смит-Роу. „Букайо Сака и Емил Смит-Роу – тимът игра много добре, особено през първото полувреме. Всеки от тях с по гол и асистенция. Арсенал изигра този мач както повелява на едно дерби. Не смятам, че Тотнъм го направи, особено през първото полувреме – но какъв ден“.

„Като фен искаш да виждаш повече от същото по-често…но за мен двете деца, особено от академията и това, което представлява, е заразно. Нуждаем се от това в Арсенал. Нуждаем се от подобен тип представяне и точно заради това мисля, че Микел Артета излезе с момчетата, които имат това ДНК в тях, защото знаят какво е да печелиш и да не страдаш срещу Тотнъм“, завърши той. /БГНЕС