Микел Артета сподели, че Гранит Джака ще бъде „голяма загуба“ за Арсенал, след като стана ясно, че полузащитникът ще бъде аут за три месеца поради травма на коляното.

Швейцарският национал бе закачен от Лукас Моура по време на успеха над Тотнъм с 3:1 в дербито на северен Лондон миналата неделя и сега е изправен пред дълъг престой в лазарета. Мениджърът на „артилеристите“ Артета сподели, че загубата на Джака е „наистина лоша новина“, но вярва, че разполага с достатъчно опции в състава, които да запълнят празнината от липсата му.

„Очевидно това е много лоша новина, особено за Гранит. Той има силен дух, ще използва времето, за да се концентрира върху други неща и съм сигурен, че ще се върне в правилното място, когато е обратно при нас. Ще ни липсва, но други играчи трябва да използват шанса си и да го заместят. Той вероятно дори се размина с още по-тежка контузия. Надявам се да избегне и операция. Той е огромна загуба за нас“.

„Ще го загубим за известно време. Ще се опитаме да го държим възможно най-близо до отбора. Ние сме тук, за да му помогнем, и съм сигурен, че ще намерим начини да се справим с липсата му – разполагаме с някои много добри футболисти, които могат да свършат работата“, коментира испанецът на пресконференцията си преди гостуването на Брайтън във Висшата лига през уикенда.

Бен Уайт напусна Брайтън в посока Арсенал за 50 млн. паунда през летния трансферен прозорец. Преди завръщането на защитника на „Амекс Стейдиъм“ за първи път в събота, Артета похвали 23-годишния бранител, който е титуляр в сърцето на отбраната на „топчиите“. „Много съм впечатлен от начина, по който се справя с напрежението, с начина, по който се справя със ситуацията след Европейското първенство, голямата трансферна сума, хладнокръвието и спокойствието, което показва. Наслаждаваме му се заедно и трябва да продължим в същия дух“, добави още Артета, чийто тим гони пета поредна победа във всички турнири.