Микел Артета отхвърли съмненията от Тиери Анри за прогреса на Арсенал под негово ръководство, определяйки ги като „просто още едно мнение“.

Арсенал спечели десет точки от последните си четири мача във Висшата лига, но Анри постави под въпрос дали нещата вървят в „правилната насока“ при испанския мениджър. Артета бе под напрежение, след като „топчиите“ стартираха кампанията с три последователни поражения, които ги пратиха в зоната на изпадащите – въпреки това, промяна във формата ги изкачи до 11-то място преди паузата за националните отбори.

Запитан относно това дали е прочел коментарите на Анри, Артета, който бе определен за Мениджър на месец септември, сподели: „Не съм. Чувам за това от Вас. Анри, рекордьор по отбелязани голове в историята на лондончани, добави, че „артилеристите“ са „страдали“ при нулевото равенство с Брайтън в последния си мач от Лигата. Запитан отново дали е било полезно бивш играч да направи такива коментари, испанецът допълни: „Това е просто още едно мнение. Трябва да бъде уважено“.

Независимо от подобрението в резултатите, Артета е на мнение, че съставът му може да подобри своята голова форма, след като е реализирал пет попадения досега в първенството. „Със сигурност можем да се справим по-добре с това. Можем да подобрим нашата ефективност пред гола. Когато намерим правилния баланс, това ще ни помогне да спечелим повече мачове“.

Артета очаква бившият капитан Патрик Виейра да бъде посрещнат топло от домакинските привърженици, когато неговият Кристъл Палас гостува на „Емиратс“ в понеделник вечер. Виейра изведе Арсенал с капитанската лента до три титли на Висшата лига и четири триумфа за ФА Къп като играч, като бе с основна роля за сезона на „Непобедимите“, които завършиха кампанията през 2003-04 без поражение. „Той е легенда на Арсенал и се надявам, че ще получи посрещането, което заслужава за това, което е направил като играч и като човек. Той бе капитан на клуба в най-успешната ера и е страхотно да го видим отново“.

След като приключи състезателната си кариера след престой с Манчестър Сити през 2011, Виейра бе наставник на Ню Йорк Сити и френския Ница, преди да замени Рой Ходжсън в Палас през юли. „Той имаше няколко треньорски престоя и познава Лигата много добре и виждате какво иска да въведе в Палас“, завърши Артета.