Микел Артета похвали Пиер-Емерик Обамеянг за добрата му форма този сезон и вярва, че нападателят сега допринася повече от това само да отбелязва голове.

„Не бих се обърнал към головете. Обамеянг предава именно това на терена. Никога не съм виждал това, което излъчва сега той на игрището. Като изключим головете, начина, по който той отпразнува попаденията – виждате ли как той тича, колко е мотивиран да пресира хората с топка, това как води играта, не когато е статичен, и вкара топката в мрежата? Предпочитам този Обамеянг. За мен е клик. Това е комбинация – осъзнаването, че неговата роля е отвъд головете. Това, което бе добро или много добро преди 2-3 години, с неговата роля в клуба, в този клуб не е достатъчно“, започна испанският мениджър за клубния сайт.

Обамеянг и Александър Лаказет стартираха заедно в атака при убедителния успех над Астън Вила с 3:1 в петък вечер и Артета е доволен от това, че двама от най-опитните футболисти в отбора са пример за останалите.

„Той трябваше да направи стъпка напред. Бих казал същото за Лаказет, вижте какво предава той, не просто това, което прави или играе, това, което излъчва. За мен това е изключително важно. Това имам предвид, те са примери за подражание и не само на терена, но и на тренировъчното игрище. Определени неща, роля, която можеха да имат в състава преди три години, сега се промени. Човешките същества се променят на всеки шест месеца, те имат нови версии на себе си, и е невероятно, така че сме способни да се адаптираме много бързо, и манипулираме и променяме нашите умове много бързо. Те правят това за благото на клуба, но за благото и на самите себе си“, завърши той. /БГНЕС