Микел Артета разкри, че няколко членове от състава на Арсенал продължават да отсъстват и да изпитват затруднения поради вирус преди съботното гостуване на Лестър във Висшата лига.

Вирусът спря от участие защитника Пабло Мари за мача с Лийдс от Купата на Лигата във вторник, като Артета потвърди, че същият проблем е принудил и друг от бранителите – Бен Уайт, да напусне преждевременно терена на „Емиратс“.

Английският национал, който се присъедини към лондончани през юли за 50 млн. паунда, не е тренирал оттогава и други футболисти също могат да пропуснат срещата на „Кинг Пауър“.

„Става въпрос за заболяване, болки в корема и такива неща. Надявам се всички да са окей. Уайт не е тренирал още, така че ще изчакаме да видим как се чувства и след това ще вземем решение. Няколко футболисти не успяха да тренират, като получихме и някои удари в двубоя с Лийдс. Надявам се на по-добри новини“, сподели мениджърът на Арсенал.

Момчетата на испанския специалист се възстановиха от най-лошия си старт на кампания от 67 години насам и са в серия от осем мача без загуба във всички турнири. „Топчиите“ са десети в класирането с 14 точки от девет срещи във Висшата лига, зад деветия в таблицата Лестър по голова разлика.