Мениджърът на Арсенал – Микел Артета, влезе в историята на клуба след трудния успех с 1:0 над Уотфорд в Лондон.

Испанският специалист вече има 54 победи от 100 мача начело на "топчиите" и е вторият най-успешен треньор на отбора в този показател. Пред Артета е единствено Джордж Греъм, който води Арсенал между 1986 и 1995 г. За първите си 100 срещи той постига 56 успеха.

"Не спираме да се развиваме", заяви след победата над Уотфорд Артета. "Футболистите са отдадени и показват характер В последните два месеца записахме добри резултати, но има още над какво да работим. Виждам нагласата на всички играчи. Те са безкрайно мотивирани да излязат пред публиката на "Емиратс". Резервите също горят от нетърпение да помогнат", добави Артета, който в началото на сезона беше пред уволнение.

Арсенал тръгна с три поредни загуби без отбелязан гол – по 0:2 от Брентфорд и Челси и 0:5 от Манчестър Сити на "Етихад". Но за момента това е последното поражение на лондончани във всички турнири, при 8 победи и 2 равенства.

Добрата серия изкачи отбора до 5-то място във Висшата лига с 20 точки, само на 3 т. от Сити, който заема 2-ра позиция и на 6 пункта от лидера Челси. "Артилеристите" вече мечтаят за завръщане в Шампионска лига, където не са участвали от сезон 2016/17.

Тогава Арсенал спечели групата си с ПСЖ, Лудогорец и Базел, но на 1/8-финалите беше пометен от Байерн Мюнхен с две загуби по 1:5.