Микел Артета бе разочарован след загубата от Манчестър Юнайтед снощи и смята, че отборът му е заслужавал повече от мача, в който отстъпи с 2:3. 

Лондончани поведоха след странен гол на Емил Смит-Роу, но допуснаха изравняване малко преди почивката, а скоро след нея и изостанаха. Те бързо изравниха, но въпреки добрата си игра в дълги периоди направиха дузпа, от която Кристиано Роналдо донесе успеха за Червените дяволи. 

„Това е положението. Когато получиш 3 гола на Олд Трафорд е много трудно да постигнеш добър резултат. Вероятно мнозина биха казали, че заслужавахме повече и аз съм съгласен, но с толкова неточности ще бъдеш наказан. Срещу това ниво на опонента не можеш да правиш някои от нещата, които ние направихме“ заяви Артета. 

„Разочарован съм от начина, по който допуснахме някои от головете, тъй като в същото време имахме някои много силни периоди. След като изравнихме за 2:2 контролирахме напълно нещата, но отново допуснахме гол. При това положение ни трябваха 2 попадения, за да спечелим, които нямаше как да постигнем“ добави той. 

Испанецът с право е недоволен, тъй като първите два гола на Юнайтед дойдоха след лоши действия на защитата първо при лошо изчистване, а след това при неразбирателство и загуба на притежанието. И все пак Арсенал е в борбата за Топ 4.